Alpha cursus

Alpha cursus

Alpha logo transparant smallIn februari/maart 2019 willen we weer een nieuwe Alpha-cursus in Het Kompas starten. De Alpha-cursus bestaat uit ongeveer tien interactieve bijeenkomsten waarin iedereen die dat wil open kan praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en inspirerend! Wil je ook meedoen, of het eens proberen? Geef je op!


Wat is Alpha?

Alpha is een vrijblijvende cursus over de basis van het christelijk geloof. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: "Waarom ben ik hier?" en "Wat is eigenlijk de zin van het leven?" Tijdens Alpha ga je hier dieper op in. Je ontdekt een heleboel over het christelijk geloof en je ontmoet ook verschillende mensen, elk met hun eigen vragen en ideeën.

De cursus

Elke avond starten we met een gezamenlijke maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Data en tijden

De cursus vindt plaats op negen of tien avonden. De data van deze avonden zullen we in overleg bepalen.

Indeling van de avond:

18:30 – 19:00 uur: Inloop en ontmoeting
19:00 – 19:50 uur: Gezamenlijk eten, voor eten wordt gezorgd (meld eventueel wel je dieetwensen)
19:50 – 20:00 uur: Koffie
20:00 – 21:30 uur: Inhoudelijke gedeelte

Aanmelden

Alpha is voor jong en oud! Speciaal als je nog niet zoveel weet over het geloof, ermee worstelt of als je al jaren gelooft, maar misschien de basis vergeten bent. Kom alleen of samen met vrienden, familie of kennissen, gelovig of ongelovig. Juist de mix is mooi. We kunnen veel van elkaar leren. Wil je meer informatie of je aanmelden? Mail dan naar alpha@gkvzoetermeer.nl.

Locatie

Het Kompas, Karel Doormanlaan 30, 2712 JK Zoetermeer (zijingang van kerkgebouw) 

Tot ziens op de Alpha-cursus!
Ron Kramer (tel. 06-51603598) en Kevin Leuhof